Ofte stillede spørgsmål
Få svar på nogle af FairLivings ofte stillede spørgsmål. Hvis du ikke kan finde svar på det, du leder efter, så er du velkommen til at kontakte os på hej@fairliving.
Ansvarlighed og certificeringer
Hvad betyder ansvarlige hjemmetekstiler?
Ansvarlige tekstiler refererer til boligtekstiler og andre tekstilprodukter, der er produceret med fokus på bæredygtighed i form af at minimere deres miljømæssige og sociale fodaftryk. Det omfatter flere forskellige tiltag:
1. Fokus på bæredygtige materialer
Brug af økologiske eller genanvendte materialer såsom økologisk bomuld, hamp, hør, bambus og genbrugt polyester. Disse materialer har typisk mindre miljømæssig påvirkning sammenlignet med konventionelle materialer.
2. Reducering af kemikalier
Brug af miljøvenlige og sundhedsmæssigt sikre kemikalier i produktionsprocessen, herunder farvestoffer og behandlinger, kan være med til at mindske forureningen af vand og jord samt beskytte arbejdernes sundhed.
3. Etisk fremstilling og social ansvarlighed
Et vigtigt tiltag bag ansvarlige tekstiler er at sikre ordentlige og sunde arbejdsforhold, som blandt andet indeholder fair lønninger, ingen børnearbejde og ingen overarbejde for de mennesker, der er involveret i produktionen af tekstilerne.
4. Energieffektivitet
Brug af energieffektive produktionsmetoder for at reducere CO2-udledningen og den samlede miljøpåvirkning, blandt andet ved at have fokus på vedvarende energi.
5. Genanvendelse
Det er vigtigt, at virksomheder og producenter stræber efter at minimere mængden af affald gennem forbedrede produktionsprocesser samt fremme genanvendelse og genbrug af tekstilaffald.
Hvad indebærer certificeringerne på FairLivings produkter?
Vores produkter er certificeret af anerkendte organisationer inden for tekstilindustrien. Disse certificeringer er din sikkerhed for, at vores hjemmetekstiler opfylder strenge krav om kvalitet, sundhed og sikkerhed.
Er FairLivings hjemmetekstiler bæredygtige?
Vi har stræber efter at arbejde ud fra et bæredygtighedsprincip i alle led og hjørner af virksomheden. Vores engagement i bæredygtighed afspejles i de produkter, vi forhandler, den emballage vi bruger til at afsende ordrer og vores samarbejde med non-profit-organisationen ‘Plant et Træ’.
Det kan dog være svært at betegne produkter, der har været under en form for produktion for bæredygtige i forhold til Forbrugerombudsmandens retningslinjer om brugen af ordet ‘bæredygtighed’. Du kan læse mere om FairLivings ansvarlighedspraksis her.
Hvilke certificeringer har jeres hjemmetekstiler?
Alle FairLivings tekstiler bærer anerkendte certificeringer, herunder Cradle to Cradle Certified®, GOTS, OEKO-TEX® Standard 100, V-Label og Fair Wear. Certificeringerne er din tryghed som forbruger, så du ved, at vores produkter opfylder specifikke krav og retningslinjer om kvalitet, sundhed, produktion, miljømæssig påvirkning og social ansvarlighed.
Er FairLivings bomuld certificeret som økologisk?
Ja, alle FairLivings tekstiler er 100% økologisk bomuld og størstedelen bærer certificeringen GOTS og ellers har vores tekstiler OEKO-TEX® Standard 100- certificeringen. Dette er blandt andet en garanti for, at det anvendte bomuld i vores produkter er dyrket uden brug af skadelige kemikalier, men i stedet er der brugt naturlige stoffer til gødning og pesticider.
Kan jeg stole på, at økologiske tekstiler er fri for skadelige kemikalier?
Bærer tekstiler GOTS-certificeringen eller OEKO-TEX® Standard 100- certificeringen kan du være sikker på, at produkterne ikke indeholder skadelige stoffer eller nogen form for kemikalierester. Certificeringerne har strenge krav til test og opfølgning om netop dette.
Du kan læse mere om GOTS-certificeringen her.
Hvor kan jeg se produkternes certificeringer?
Du kan finde detaljerede oplysninger om vores certificeringer her.
Desuden kan du se ud fra det enkelte produkt, hvilke certificeringer produktet bærer. Vi sidder altid klar til at svare på eventuelle spørgsmål om tekstilernes certificeringer, så du skal være velkommen til at kontakte os.
Hvorfor er det vigtigt med boligtekstiler, der har fokus på bæredygtighed?
Det er vigtigt, at vi alle i fællesskab tager nogle ansvarlige valg, så vi ikke påvirker miljøet mere end højst nødvendigt.
Det er ingen hemmelighed, at tekstilproduktionen er en af de store syndere, når det kommer til klimapåvirkning. Der bruges hvert år store mængder vand i produktionen, og konventionelle bomuldsmarker bruger blandt andet skadelige kemikalier, hvorfor økologisk landbrug er at foretrække.
Du kan læse mere om ansvarlig produktion her.
Hvilke certificeringer har jeres produkter for social ansvarlighed?
Der er flere certificeringer, der sigter efter at skabe trygge og sunde arbejdsvilkår for alle involverede i værdikæden. De certificeringer, der har fokus på at fremme etiske og retfærdige arbejdspraksisser, og som vores tekstiler bærer, er Cradle to Cradle Certified®, GOTS og Fair Wear. Det betyder, at menneskerne bag FairLivings tekstiler er garanteret en leveløn, har sikre arbejdsvilkår, fundamentale arbejdsrettigheder og at der ikke er tale om tvangs-eller børnearbejde på noget tidspunkt i processen.
Hvordan kan jeg genbruge eller genanvende jeres produkter, når de er udtjente?
Vi opfordrer alle til at tage ansvarlige valg, både når det kommer til at købe tekstiler, og når tekstilerne ikke skal bruges mere. Derfor er det vigtigt at tænke genbrug og genanvendelse ind i ligningen, så tekstilerne ikke havner på forbrændingsanlægget. Du kan eventuelt bruge de gamle håndklæder eller sengetøjet til gaveindpakning, eller give tekstilerne nyt liv ved at sy dem om til en indkøbspose eller andre brugbare produkter.
Badekåber
Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse badekåbe?
Når du vælger en badekåbe, bør du overveje din almindelige tøjstørrelse, og om du foretrækker en løs eller tætsiddende pasform.
Du kan finde en størrelsesguide på vores badekåber under hver badekåbe, hvor du kan se de fire størrelser badekåberne fås i . Du kan finde størrelsesguiden her.
Hvilket materiale er badekåberne lavet af?
Badekåberne hos FairLiving er fremstillet i 100% økologisk GOTS-certificeret bomuld i stoffet vaffelpiqué. Vaffelpiqué er et elegant, blødt og let stof, der er designet i det som også omtales som vaffelstruktur. Denne stofstruktur gør badekåberne ekstra absorberende og åndbare.
Du kan læse mere om de anvendte materialer her.
Hvordan vasker jeg min badekåbe?
For at bevare strukturen og sikre, at materialet af din badekåbe ikke bliver beskadiget, er det vigtigt at følge vaskeanvisningen og plejeanvisninger for det pågældende produkt.
Det anbefales, at du vasker din badekåbe ved 30-40 grader ved en skånevask, hvor der er lav centrifugeringshastighed. Dog kan du vaske din badekåbe fra FairLiving ved max 60 grader, hvis den er blevet ekstra snavset- men stadig med lav centrifugeringshastighed. Desuden er det vigtigt, at du lufttørrer din badekåbe og undgår at bruge tørretumbler.
Du se vores badekåbe og læse mere om plejeanvisningerne her.
Bademåtter
Er FairLivings bademåtter skridsikre?
Vores bademåtter bærer certificeringen Cradle to Cradle Certified® GOLD, det betyder, at bademåtten er fremstillet i et materiale, som kan biologisk nedbrydes uden at være til skade for naturen.
Da der endnu ikke er blevet udviklet et skridsikkert materiale, der lever op til Cradle to Cradles strenge krav og retningslinjer om cirkulære produkter og produktion, så er vores bademåtter ikke udstyret med et skridsikkert underlag. Du kan altid købe noget skridsikkert materiale, som du kan placere under din FairLiving bademåtte.
Hvilken størrelse har bademåtterne?
Vi tilbyder lige nu bademåtter i tre forskellige størrelser, som kommer i 23 forskellige farver og tre forskellige stilarter.
Størrelser på bademåtten:
Kvadratisk: 60x60 cm
Mellem bademåtte: 60x100 cm
Stor bademåtte: 70x120 cm
Du kan se vores store udvalg af bademåtter her.
Hvor ofte skal jeg vaske min bademåtte?
Det er en god idé at vaske bademåtten oftere, end de fleste af os formentlig tænker over. Det anbefales nemlig at vaske bademåtten mindst én gang om ugen, medmindre badeværelset ikke bliver brugt regelmæssigt, så kan du nøjes med at vaske bademåtten hver 14. dag.
For ligesom med håndklæder og sengetøj, er bademåtten også et sted, hvor støvmider og bakterier ophober sig.
Håndklæder
Hvilken størrelse skal mit håndklæde være?
Valget af håndklædestørrelse afhænger af dine personlige præferencer og anvendelsesbehov. Her kan du blandt andet overveje, hvad håndklædet skal bruges til. Det kan være til at tørre dig efter badet derhjemme, til at tage med i fitnesscenteret eller til brug på stranden.
Generelt set er der tale tre almindelige størrelser på håndklæder:
- Håndklæde: Typisk omkring 50 cm x 100 cm, velegnet til at tørre hænder og ansigt.
- Badehåndklæde: Normalt omkring 70 cm x 140 cm, velegnet til at tørre hele kroppen efter badet.
- Strandhåndklæde: Større end badehåndklæder, typisk omkring 80 cm x 180 cm eller større, velegnet til at ligge på stranden og dække en større del af kroppen.
Hos FairLiving tilbyder vi alle ovenstående størrelser, men vi har også andre størrelser som velegner sig til andet behov:
- Badehandske: Måler 15x21 cm og kan med fordel bruges til at vaske ansigtet, give kroppen et ekstra skrub eller være en hjælpende hånd til, når barnet skal vaskes.
- Vaskeklud: En lille fin klud på 30x30 cm, og som både fungerer godt som engangshåndklæde til gæster og til at vaske ansigt og krop.
- Gæstehåndklæde: Er 30x50 cm og hænger ofte på toilettet ved vasken til at tørre hænder i.
Du kan se vores håndklæder her.
Hvordan vasker og plejer jeg bedst mine håndklæder?
Det er altid en god idé at vaske dine håndklæder, inden du tager dem i brug. Det er nemlig med til at øge håndklædernes absorberingsevne. Ligesom med andre tekstiler, som viskestykker, vaskeklude og karklude, kan det også være effektivt at lægge dem i blød i koldt vand i 12-24 timer inden den første vask, da dette også vil forbedre sugeevnen markant.
Du bør vaske dine håndklæder ved 60 grader og med andre lignende farver, så bevarer du både bomuldsfibrene og farven på dine håndklæder. Derudover skal du være opmærksom på brugen af skyllemiddel, da den kan påvirke håndklædernes sugeevne og have en negativ påvirkning på miljøet.
Du kan vælge at tørretumble dine håndklæder ved lav varme for at gøre dem ekstra bløde, men du kan også vælge at hænge dem på tørrestativet af hensyn til miljøet, men også af hensyn til bomuldsfibrene, som kan risikere at blive hårde med tiden.
Hvor ofte skal du vaske dine håndklæder?
Vi bruger håndklædet hver dag, og derfor kan håndklædet hurtigt blive et samlingssted for bakterier. Derfor skal du også være opmærksom på at vaske dine håndklæder ofte. Du bør vaske dit badehåndklæde, som du bruger efter bad, en gang om ugen, eller når du har brugt det tre gange. Det håndklæde, som du tørrer hænder i, bør du vaske lidt oftere, da vi bruger det mere og det bliver samtidig brugt af flere.
Læs mere om vask og pleje af håndklæder her.
Hvordan slipper jeg af med stive håndklæder?
Hvis du oplever, at dine håndklæder bliver stive efter du har vasket dem, eller de begynder at miste farven en smule, så kan det skyldes mængden af kalk i det område du bor i.
For at få dine håndklæder bløde igen, så er et godt husmoderråd at hælde en deciliter klar eddike i det rum, hvor vaskemidlet normalt kommer i. På samme måde hældes en halv deciliter bagepulver i det rum, hvor skyllemiddel normalt kommes i. Efterfølgende vaskes de ved 60 grader, og så skulle du gerne have nogle dejlige, bløde håndklæder igen.
Undgå stive håndklæder og læs mere her.
Kan jeg få håndklæder, der matcher bademåtter?
FairLiving tilbyder håndklæder i mange forskellige farver, som også fås i samme farve som bademåtterne. Derfor har du rig mulighed for at matche dine håndklæder med bademåtten, men du kan også mixe farverne og sætte dit personlige præg på badeværelset.
Se vores udvalg af produkter til badeværelset her.
Hvordan bevarer jeg kvaliteten af mine håndklæder over tid?
For at bevare kvalitet af dine håndklæder og sikre, at de forbliver bløde og absorberende, er der flere forholdsregler du kan tage:
1. Brug mildt vaskemiddel: Brug et mildt vaskemiddel uden blegemiddel eller skyllemiddel. Overdreven brug af blødgøringsmidler kan reducere håndklædernes sugeevne.
2. Undgå overfyldning af vaskemaskinen: For at sikre, at håndklæderne bliver ordentligt rene og skyllet igennem, bør du undgå at overfylde vaskemaskinen. Håndklæderne skal have tilstrækkelig plads til at bevæge sig frit i tromlen.
3. Vask i varmt vand efter behov: Brug varmt vand til at vaske håndklæderne, når det er nødvendigt, for at fjerne snavs og bakterier. Men undgå at bruge for høje temperaturer, da det kan føre til, at farverne falmer og stoffet slides hurtigere. Derfor anbefaler vi at vaske ved 60 grader, men du kan også vaske ved 40 grader, hvis håndklæderne ikke er så snavset. Vi anbefaler dog altid at følge vaskeanvisningen for et bestemt produkt.
4. Undgå tørretumbling ved høj varme: Tør håndklæderne ved lav varme i tørretumbleren for at undgå skader på tekstilfibrene og for at bevare deres blødhed. Overdreven tørring ved høj varme kan føre til stivhed og slid på håndklæderne.
5. Ryst og stræk håndklæderne efter vask: Efter vask bør du give håndklæderne et godt ryst og stræk for at genoprette volumen og blødhed.
sengetøj
Er sengetøjet velegnet til alle årstider?
FairLivings sengetøj kan bruges året rundt, da det er hurtigttørrende og særligt absorberende, sikrer det et tørt sovemiljø både om sommeren og vinteren. Du kan læse mere om sengetøjets materiale her.
Hvilken størrelse sengetøj tilbyder FairLiving?
FairLiving tilbyder på nuværende tidspunkt sengetøj i tre forskellige størrelser:
Enkelt: 140x200 + 60x63 cm
Ekstra længde: 140x220 + 60x63 cm
Dobbelt sengetøj: 200x220 + 2x60x63 cm
Er du på udkig efter nogle specifikke mål i de farver, vi tilbyder, så er du velkommen til at kontakte os for at høre, om vi kan skaffe de ønskede mål. Du kan se vores sengetøj her.
Hvordan vasker jeg bedst mit sengetøj?
Det meste sengetøj er produceret i bomuld, derfor kan det sagtens tåle høje temperaturer, og det anbefales, at du som udgangspunkt vasker dit sengetøj ved 60 grader, da bakterier og husstøvmider dræbes med varmt vand. Det er dog vigtigt at vide, at det ikke er alt materiale, der tåler de høje vasketemperaturer som eks. sengetøj lavet af bambus eller silke.
Derfor er det vigtigt, at du altid følger vaskeanvisningen for det pågældende sengetøj, hvis du vil passe godt på dit sengetøj og undgå misfarvninger.
Vi anbefaler, at du vasker FairLivings sengetøj ved maskinvask på 60 grader sammen med lignende farver og stof, så sengetøjet ikke mister sin farve. Derudover er det vigtigt at undgå blødgøringsmiddel og blegemiddel, da det på sigt påvirker sengetøjets blødhed. Desuden bør du vaske dit sengetøj ved at vende vrangen ud, når det vaskes, så beskytter og bevarer du dit sengetøjs farve.
Skal jeg vaske nyt sengetøj inden brug?
Du bør vaske dit nye sengetøj inden det tages i brug første gang. Selvom sengetøjet er fremstillet af naturlige materialer og ikke indeholder nogen form for skadelige stoffer eller kemikalier, så er det vigtigt, at den overskydende farve vaskes væk.
Skal jeg bruge skyllemiddel, når jeg vasker mit sengetøj?
De fleste bruger skyllemiddel for, at sengetøjet skal dufte godt og samtidig føles dejligt blødt. Skyllemidlet kan dog hæmme sengetøjets absorberingsevne, og på sigt ødelægge tekstilfibrene og påvirke sengetøjets blødhed. . Derudover er det blevet påvist, at skyllemiddel kan have en negativ påvirkning på miljøet.
Hvor ofte skal jeg vaske mit sengetøj?
Eksperter anbefaler, at du vasker dit sengetøj en gang hver 14. dag, så du undgår, at bakterier og husstøvmider ophober sig. Desuden er det en god idé at vaske dit sengetøj med det samme, hvis du lige har været syg, eller vaske dit sengetøj oftere, hvis du har tendens til at svede meget om natten.
Hvilket materiale er FairLivings sengetøj lavet af?
Sengetøjet hos FairLiving er designet i materialet økologisk bomuldspercale, som er en traditionel tæt vævning. Det har nogle fantastiske fordele som eks. at være hurtigttørende og ekstra absorberende, hvilket vil sørge for, at du året rundt vil opleve et tørt sovemiljø. Percale-materialet er kendt for sin lidt grovere tekstur, som samtidig giver en blød fornemmelse på huden.
Du kan se vores udvalg af sengetøj lige her.
Ordrer og forsendelse
Kan jeg ændre i min ordre hos FairLiving?
Hvis din ordre ikke er blevet afsendt fra FairLivings lager endnu, er du velkommen til at kontakte os på hej@fairliving.dk, så vil vi hjælpe dig med at få ændret det, du ønsker at ændre i din ordre.
Hvor lang tid går der, før jeg modtager min ordre?
Du kan forvente, at vi pakker og sender din ordre indenfor 1-3 hverdage.
Hvordan benytter jeg en rabatkode?
Hvis du har en rabatkode til FairLiving, kan du bruge den, inden du afslutter et køb på vores hjemmeside. Her vil du blive bedt om at indtaste din rabatkode.
Hvor bliver min ordre sendt fra?
Når du bestiller et produkt på FairLivings hjemmeside, bliver det sendt fra vores lager i Odder.
Hvad koster fragt?
Vi sender alle vores ordrer med GLS og tilbyder gratis fragt til pakkeshop og erhverv ved ordrer på over 599,00 kr.
Ved andre ordrer har du følgende muligheder:
- GLS Pakkeshop: 39,00 kr.
- GLS Erhvervslevering: 39,00 kr.
- GLS Privatlevering: 49,00 kr.
Returnering
Kan jeg returnere produkter, hvis de ikke opfylder mine forventninger?
Ja, vi tilbyder, at du kan returnere dine varer inden 14 dage. Du kan læse mere om dine returneringsmuligheder her.
Hvordan sendes en ordre?
Vi bestræber os på at bygge vores brand på en cirkulær og bæredygtig tankegang. Derfor har vi naturligvis også tænkt forsendelse ind i ligningen.
FairLiving har taget en beslutning om at pakke alle vores ordrer i RE-ZIPS cirkulære genbrugsemballage, så alle vores kunder har mulighed for at gøre en forskel, når de shopper online. Samtidig pakker vi tekstilerne ind i FSC-certificeret silkepapir for at passe på produkterne.
Du kan læse mere om RE-ZIP her.
Er RE-ZIP miljøvenligt emballage?
RE-ZIP er genbrugsemballage, som FairLiving bruger til at pakke og sende ordrer i. Der er en masse gode og ansvarlige fordele for miljøet, når RE-ZIP’s emballage bliver genbrugt.
Det betyder blandt andet, at der bliver brugt færre ressourcer som vand og træ, der spares op til 80% CO2e, og C02-udledningen, der er forbundet med affaldshåndtering, mindskes. Alt sammen noget, der er med til at skåne miljøet.
Hvordan returnerer jeg min RE-ZIP emballage?
I kampen om at skåne planeten for engangsemballage og leve op til RE-ZIP’s princip om genbrugsemballage er det væsentligt at returnere emballagen fra RE-ZIP.
Derfor belønner FairLiving deres kunder, der har returneret genbrugsemballagen med en værdikode på 100 kr. ved minimumskøb på 500 kr. Du skal nemlig have tak for at tage et cirkulært valg. Det er dog vigtigt, at emballagen returneres korrekt for at modtage en værdikode. Du kan læse mere om returneringssystemet her.
Hvor lang tid tager det at få penge tilbage, når jeg har returneret en vare?
Hvis du har returneret en vare hos FairLiving, vil beløbet blive refunderet til det kort, der blevet brugt, da købet blev foretaget.
Refunderingen af beløbet vil blive sat i gang med det samme, men det kan tage op til 30 dage før pengene er tilbage på din bankkonto, afhængigt af hvilken bank du bruger.
Hvordan returnerer eller ombytter jeg en vare?
Hvis du ønsker at sende en vare retur, har du 14 dages fuld returret. Du kan købe en returlabel til GLS her.
Hvis du ønsker at bytte din vare til en anden størrelse eller farve, så kontakt os på hej@fairliving.dk, så hjælper vi med at finde en løsning.